Sabtu, 21 Disember 2013

Bahagian B Soalan – Senarai Contoh Soalan

Entri ini dan seterusnya akan membincangkan soalan – soalan dalam Bahagian B Kertas Sains UPSR 018.

Namun, sebelum anak – anak mencuba untuk menjawab soalan – soalan yang ada pastikan anak – anak telah memahami sedalam – dalamnya teknik dan cara menjawab. Jika belum sila klik link ini – Perkara atau Soalan Bahagian B -Pengenalan

Sikap yang paling penting dalam memahami ilmu ialah membaca, tumpuan perhatian dan bersabar. Ditambahkan dengan keinginan untuk mencapai yang terbaik – iaitu CEMERLANG pasti akan membantu anak – anak untuk memahami apa yang dibaca. Baca sekurang – kurangnya 3 KALI.

Senarai soalan akan disusun mengikut tahun darjah, tajuk kecil dan bilangannya. Klik sahaja pada soalan – soalan.
Contoh : Tahun 4 Keperluan Asas Haiwan (1) (‘Year 4 Basic needs of Animals (1)’)

Pada entri setiap soalan akan ada capaian ke bahagian B. Klik ke pautan itu untuk membantu anak – anak membina jawapan yang terbaik untuk setiap soalan – soalan kecil.


SENARAI SOALAN - SOALAN
Sains UPSR Tahun 4 Mengukur Masa Ayunan Bandul (Bil 1)

Sains UPSR Tahun 6 Haiwan Yang Menghadapi Ancaman Kepupusan(Bil 1)

Terkini ! Perhatian kepada semua ibu bapa, anak – anak murid dan kepada sesiapa yang berminat untuk mendapat semua entri mengenai Bahagian B kertas Sains UPSR 018 dalam versi buku format PDF boleh email kepada saya naimoiman@gmail.com untuk sebarang pertanyaan. Ia dijual pada harga RM10 sahaja.

Jangan lepaskan peluang ini. Ini mungkin salah satu cara untuk anda memperolehi keputusan yang cemerlang dalam kertas Sains UPSR.

Artikel ini adalah HAK CIPTA TERPELIHARA©imzaroncikgusains
  
Kembali ke Mukadimah, Bahagian B

Tiada ulasan:

Catat Ulasan